PREDICCIÓ MUNTANYA

Planifica la teva sortida del cap de setmana


Temps previst pel cap de setmana del 22 i 23 de setembre de 2018

Text actualitzat el 21 de setembre del 2018 a les 13:00 h

Propera actualització el 26 de setembre del 2018 a les 13.00 h

 

Condicions meteorològiques molt favorables si voleu sortir a muntanya durant el cap de setmana. Dominaran les condicions anticiclòniques a tots els massissos, de manera que esperem un temps força assolellat, sobretot diumenge, alhora que continuarà l’ascens tèrmic que ens ha retornat a condicions pròpies del juliol o agost. La calor serà, doncs, el factor principal a tenir en compte.

 

Ja ho avançàvem dimecres: si durant l’estiu us ha quedat alguna cosa al calaix o els dies de mal temps us van fer renunciar a l’activitat prevista, aquest és un bon cap de setmana per treure’s l’espina. Bons dies també per aprofitar amb la quitxalla, tot apunta que les tardes no s’haurien de complicar, ni tan sols al Pirineu, on, com a molt, tant dissabte com diumenge, hi creixeran alguns núvols d’evolució diürna. Si us fa ganes passar la nit fent bivac, en aquestes dates no és tan habitual gaudir de les condicions tèrmiques que tindrem a tots els massissos. I sens dubte són dies força òptims per gaudir de l’alta muntanya pirinenca abans de l’arribada de la neu (precisament, just fa un any, ja havíem tingut la primera nevada generalitzada als cims pirinencs). Si teniu ganes d’escalar, crestejar o fer ferrades, a les condicions tèrmiques tan benignes si afegirà que el vent tampoc serà protagonista. Com dissabte i diumenge tampoc esperem ruixats o tempestes, bones condicions també per fer barrancs.

 

Cosetes que us podeu trobar si sortiu:

Per una banda, avui divendres, fruit del pas d’una cua de front, els núvols baixos es poden fer força abundants al Pirineu axial, bàsicament a l’Aran i vessant nord (Arieja). No s’espera que hi hagi precipitació i fins i tot quedin per sota de les cotes més altes. Cal que ho tingueu present, però no us hauria de fer renunciar, per exemple, a fer aproximacions als refugis o peus de via com a inici de l’activitat del cap de setmana.

Per l’altra, i bàsicament al Pirineu i Prepirineu, creixement de cúmuls de tarda. Avui divendres poden arribar a deixar alguna gota cap al Pirineu o Prepirineu oriental (molt poc probable), mentre que dissabte i diumenge, aquests núvols seran força més testimonials i totalment inofensius.

 

Pel que fa a la seguretat, destacar, doncs:

 

TEMPERATURA

Durant el cap de setmana tornarà la calor d’estiu, preneu les mesures adequades per no patir-la en excés: sortiu aviat, roba fresca, protecció del sol, bona hidratació, recorreguts obacs, etc. A més, sobretot als massissos costaners, la sensació de xafogor pot ser notable en alguns moments, no us despisteu especialment si feu activitat física intensa.

 

Finalment comentar que, si allargueu a la setmana vinent, cal estar atents al que pugui portar una altra cua de front que s’albira pel dilluns. Seguiu les actualitzacions del pronòstic de l’SMC, especialment si us heu de moure pels massissos del litoral, prelitoral o el Pirineu oriental.

 

Bon cap de setmana!