PREDICCIÓ MUNTANYA

Planifica la teva sortida del cap de setmana


Avanç pel cap de setmana del 24-25 d’agost de 2019

Text actualitzat el 21 d’agost del 2019 a les 13.00 h

Pròxima actualització el 23 d’agost del 2019 a les 13.00 h

 

Ja és aigua passada l’episodi de pluges d’ahir. Les acumulacions van arribar a ser abundants al Pirineu occidental, i fins i tot la neu va emblanquinar una mica les cotes més altes de l’alta muntanya pirinenca.

 

Encara que avui dimecres potser es formi algun ruixat al Massís dels Ports o fins i tot al sector pirinenc, de cara als següents dies s’espera un clar domini de l’estabilitat atmosfèrica i un progressiu ascens de la temperatura.

 

Així, de cara al cap de setmana, ambient assolellat a tots els massissos tant divendres com dissabte. Els núvols d’evolució diürna agafaran cos a les tardes al Pirineu com és habitual en aquestes dates i potser s’arribi a escapar alguna gota (més aviat divendres).

 

 

Serà diumenge quan farà un repunt la inestabilitat i de cara a la segona meitat del dia és probable que es produeixi algun ruixat, localment amb tempesta, al Pirineu axial. No es pot descartar tampoc al Prepirineu oriental o la Serralada Transversal.

 

En definitiva, la calor i la insolació són els factors a tenir més en compte si sortiu a fer activitats de muntanya aquests dies, tot i que diumenge a la tarda caldrà parar atenció a la possibilitat de xàfecs al Pirineu.

Divendres ho acabarem de concretar tot plegat, però no oblideu que al Predicció cims teniu informació meteorològica actualitzada diàriament.