PREDICCIÓ MUNTANYA

Planifica la teva sortida del cap de setmana


Avanç pel cap de setmana de l’11 i 12 de juliol de 2020

Publicat el 08/07/2020 a les 13.00 h

Pròxima actualització el 10/07/2020 a les 13.00 h

 

Després d’uns dies amb temps ben plàcid, els pròxims dies els ruixats i tempestes es tornaran a fer presents a muntanya, bàsicament al Pirineu i Prepirineu, però algun dia també a altres massissos.

 

Hem començat la setmana calmada, sense precipitació a cap zona de muntanya. Dies d’estiu, càlids a la muntanya mitjana i baixa, fins i tot xafogosos als massissos més pròxims a la costa fruit de l’alta humitat, amb estones de núvols baixos. Aquesta nuvolositat en forma d’estrats també es va fer força present dilluns al vessant nord del Pirineu, amb estones de mala visibilitat a cotes mitjanes i altes. Bons dies per sortir i aprofitar, sens dubte.

 

 

Aquesta calma, a partir d’avui, anirà quedant enrere en alguns sectors, ja que tornen els ruixats i les tempestes, sobretot al Pirineu i Prepirineu.

 

Avui dimecres a la tarda, poca cosa o gairebé res. La mica de probabilitat els models l’apunten cap al vessant sud pirinenc, en el seu sector occidental català. També hi ha algunes possibilitats cap als Ports.

 

Demà dijous, clar increment de la probabilitat de xàfecs, destacant cap al sector axial i de vessant nord de la serralada pirinenca entre l’Aran i el Ripollès. Menys possibilitat al vessant sud i cap al Prepirineu, els Ports i la serralada Transversal, però no es pot descartar. Recordeu que us podeu trobar amb llamps, mala visibilitat als cims, i calamarsa/pedra. S’ha publicat un avís de Situació Meteorològica de Perill (SMP) per intensitat de pluja al sector pirinenc.

 

Divendres es manté aquesta probabilitat de cara a la segona meitat del dia a l’eix principal pirinenc, però agafant pes el sector oriental i allargant-se cap a l’alta Garrotxa, així com als Ports. Serà la jornada amb l’ambient més suau (isozero als 4.200 m).

 

 

Dissabte, sembla que els xàfecs i tempestes de tarda aniran a menys i la probabilitat serà baixa, segurament el millor dia dels que vindran al Pirineu. Molt bon dia per aprofitar arreu.

 

Diumenge caldrà anar seguint l’evolució dels models, ja que, tot i que sembla que la jornada començarà tranquil·la, es pot complicar de forma notable al sector pirinenc amb força nuvolositat als cims i tempesta. Altre cop, bones condicions a la resta de zones de muntanya.

 

 

Finalment, la neu que fins fa uns dies a l’alta muntanya encara oferia força continuïtat als cims més enlairats del Pirineu, ha anat retrocedint, però encara és present en forma de congestes i acumulacions als sectors més alts. Ho podeu veure a la següent fotografia del Montcalm-Pica d’Estats-Sotllo, per exemple, a l’alt Pirineu occidental, aquest darrer cap de setmana.

 

Divendres us donarem més detalls sobre les condicions del cap de setmana.