PREDICCIÓ MUNTANYA

Planifica la teva sortida del cap de setmana


Avanç pel cap de setmana del 17 i 18 de novembre de 2018

Text actualitzat el 14 de novembre del 2018 a les 13.00 h

Pròxima actualització el 16 de novembre del 2018 a les 13.00 h

 

El domini de les condicions anticiclòniques, afavorint vents de component marítima, fa que aquests dies tinguem bones condicions per fer muntanya: sol o resol a molts sectors, poc vent i temperatura càlida per l’època. L’element més destacat fruit d’aquesta configuració és la formació de bancs de núvols baixos, afectant sobretot als massissos de la façana litoral i prelitoral. Per exemple, ahir mateix, la formació d’un barret ben compacte al sector culminant del Montseny va fer que la visibilitat fos força dolenta durant bona part del dia, alhora que el vent va arribar a superar els 50 km/h de ratxa màxima. Ho podeu veure a la següent fotografia feta des del Vallès.

 

 

Al llarg dels pròxims dies tot apunta que es mantindrà aquesta situació de vents de component mediterrània. Això continuarà afavorint la formació de núvols baixos i la possibilitat de períodes de visibilitat força dolenta. A més, l’increment de la inestabilitat pot fer que es facin encara més extensos, i que en alguns casos vagin acompanyats de precipitació, especialment als massissos del litoral i prelitoral. Tot apunta que diumenge serà quan això podria ser més evident.

 

C:\Users\pev\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\6C5U19V8\mitja_termini_linia_nou_OK_.jpg

 

En definitiva, temps força tranquil per fer muntanya el cap de setmana, tot i que cal ser conscients que, com més a prop del mar, més fàcil de tenir el cel ben tapat, possible boira densa als cims, i fins i tot que s’escapi algun plugim o ruixat. Tingueu-ho molt present a sectors com l’Albera, la Serralada Transversal-Montseny o els massissos de l’Ebre. Això aporta, sens dubte, més encant pels boscos amb coloracions tardorals!

En canvi, com més a l’interior, més fàcil de quedar al marge d’aquesta nuvolositat. Així, si el vostre objectiu és l’alta muntanya, i especialment el Pirineu i Prepirineu occidental, no oblideu d’anar preparats per moure-us per terreny nevat i de protegir-vos de la radiació solar.

La temperatura s’anirà normalitzant per l’època, amb isozero que s’acabarà situant, generalitzant, cap als 2000 m diumenge. Caldrà tenir en compte la possibilitat d’inversió tèrmica a les valls interiors i fondalades.

 

Divendres us actualitzarem i detallarem tota aquesta informació.