PREDICCIÓ MUNTANYA

Planifica la teva sortida del cap de setmana


Temps previst pel cap de setmana del 20 i 21 de maig de 2017

Text actualitzat el 19 de maig del 2017 a les 12.30 h

Propera actualització el 24 de maig del 2017 a les 14.00 h

 

El front d’ahir va portar precipitació a gairebé tot el país. Va ser cap als Ports, Prades-Montsant, sectors del Moianès i al Pirineu i Prepirineu, sobretot l’Oriental, on es va concentrar l’activitat de llamps. A més, l’alta muntanya pirinenca s’ha aixecat ben blanca aquest matí, amb entre 5 i 10 cm de neu nova que han deixat un paisatge espectacular.

Aquesta situació ja és història i per les pròximes hores el més rellevant pels qui sortiu a muntanya és que avui divendres esperem creixement de nuvolades i la possibilitat de ruixats cap al Pirineu i Prepirineu, sobretot l’oriental i el més marítim, la serralada Transversal,  nord del Prelitoral (Montseny), i en general els massissos del nord-est del país. Possibilitat també de tempesta.

 

De cara a dissabte i diumenge el temps s’estabilitza. Així doncs, molt bon cap de setmana per fer qualsevol activitat de muntanya.

El més destacat serà la clara recuperació de la temperatura. Dissabte migdia la Iso0 ja s’haurà enfilat als 2800-3000 m, i diumenge fins als 3800-4000 m. Ambient, doncs, suau a muntanya, i fins i tot acabarà sent força càlid a la baixa muntanya. A l’alta muntanya pirinenca, registres negatius encara la matinada de dissabte, en canvi predomini dels valors positius la de diumenge. Mireu, per exemple, els casos del Pic de Certascan o el Puigmal.

Pel que fa a l’estat del cel, esperem força sol dissabte, però amb creixement de nuvolades de tarda que poden arribar a tapar força el cel i deixar alguna gota (sembla molt poc probable) sobretot al Pirineu oriental i la serralada Transversal.  Diumenge força núvols alts i alguns de creixement diürn, però sense possibilitat de precipitació.

Tranquil·litat també pel que fa al vent, que ja haurà anat de baixa en relació als dies previs.

 

Des de la perspectiva de la seguretat, doncs, cal tenir en compte:

llamps TEMPESTA

Sigueu conscients, avui a la tarda, que es poden formar tempestes amb activitat de llamps, sobretot als massissos del nord-est. La precipitació, a més, pot ser intensa, hi ha un avís de Situació Meteorològica de Perill en aquest sentit. Us recordem els consells en cas de tempesta aquí.

 

Bon cap de setmana!!!

 Predicció cims