PREDICCIÓ MUNTANYA

Planifica la teva sortida del cap de setmana


Avanç pel cap de setmana del 15 i 16 de desembre de 2018

Text actualitzat el 12 de desembre del 2018 a les 13.00 h

Pròxima actualització el 14 de desembre del 2018 a les 13.00 h

 

El canvi de temps de demà dijous que portarà precipitació a molts massissos, una davallada tèrmica transitòria i vent en alguns sectors (hi ha avisos de SMP), deixarà pas a condicions més favorables per fer muntanya de cara al cap de setmana, quan tornarà a pujar la temperatura. Tant dissabte com diumenge el sol o el resol seran els protagonistes a la majoria de massissos, i només al Pirineu, sobretot a la seva cara nord i durant dissabte, els núvols seran més abundants i pot haver-hi alguns períodes de nevada molt feble.

 

C:\Users\pev\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\6C5U19V8\mitja_termini_linia_nou_OK_.jpg

 

Així, demà dijous esperem un dia ennuvolat i que la precipitació acabi afectant molts dels massissos del país.

Al Pirineu començarà nevant als 1400-1600 m, i ho farà sobretot t a l’Aran (i sectors de vessant nord) i a la carena principal entre l’Alta Ribagorça i el nord del Ripollès. Al vessant nord es mantindrà, encara que feble, fins divendres, davallant fins als 1200 m. Entre demà i divendres esperem que amb més o menys mesura a tota l’alta muntanya pirinenca i es poden acabar acumulant gruixos, bàsicament a l’Aran, superiors als 15-20 cm de neu nova. A la resta, els totals seran menors, i poden variar força segons la zona, fins i tot que siguin força irrellevants. Canvi de paisatge, doncs, sobretot al sector occità de la serralada, on la neu és escassa.

La pluja de demà dijous, que pot afectar a qualsevol massís, tot apunta que serà més generosa cap a l’Albera i massissos del nord-est, així com als Ports i als massissos del litoral i prelitoral sud. Potser es veuen alguns flocs al capdamunt del Montseny, fins i tot dels Ports.

Aquest canvi de temps també portarà una davallada tèrmica transitòria, no molt acusada, i divendres el vent agafarà força protagonisme als massissos de l’Ebre i als cims pirinencs i prepirinencs (Aran al marge). Hi ha avisos activats de situació meteorològica de perill (SMP), ja que es poden superar les ratxes màximes de 70-90 km.

 

El cap de setmana es presenta amb bones condicions meteorològiques per fer muntanya a tots els massissos. Només dissabte i als cims pirinencs (bàsicament els de vessant nord) els núvols poden ser més abundants, fins i tot amb alguna nevada molt feble a una cota força més alta que els dies previs, cap als 2400 m. Remuntada tèrmica ben perceptible arreu, amb registres de temperatura clarament superiors als normals per l’època tant dissabte com diumenge. Dissabte encara picarà el vent als cims pirinencs i als massissos de l’Ebre, però menys que divendres (ratxes màximes que poden superar els 50 km/h).

 

Divendres actualitzarem i detallarem la informació meteorològica per fer muntanya el cap de setmana i veurem com s’han acabat comportant les nevades que esperem de cara a demà i divendres.