PREDICCIÓ MUNTANYA

Planifica la teva sortida del cap de setmana


Avanç pel cap de setmana del 23 i 24 de febrer de 2019

 

Text actualitzat el 20 de febrer del 2019 a les 12.30 h

Pròxima actualització el 22 de febrer del 2019 a les 13.00 h

 

Van passant els dies i l’anticicló es mostra intractable. No es veuen canvis al llarg dels pròxims dies, més enllà d’un ascens de la temperatura que reforçarà l’ambient càlid per l’època. En definitiva, continuarà dominant el temps plàcid, amb clar domini del sol i poc vent, fins i tot a l’alta muntanya pirinenca. Així doncs, des de la perspectiva de la seguretat per causa meteorològica, cal simplement estar atents als efectes de la radiació solar als sectors innivats, on heu de parar atenció a l’hora de protegir-vos adequadament. No oblideu l’efecte mirall de la neu i, sobretot de cara al cap de setmana, que no us jugui una mala passada les ganes d’arremangar-se les mànigues a les hores centrals del dia fent activitats com les raquetes de neu o quan estigueu foquejant amb els esquís. A la resta de massissos del país, si no opteu per activitats en zones amb neu, dies magnífics per rondar per qualsevol racó, molt bons per aprofitar amb la quitxalla, tan per gaudir de bones vistes des dels cims, com per veure com la primavera s’obre camí en el paisatge de la muntanya mitjana i la baixa.

 

C:\Users\pev\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\6C5U19V8\mitja_termini_linia_nou_OK_.jpg

 

Com diem, doncs, la variable que mostrarà canvis una mica més notables aquests dies serà la temperatura. Veurem com la isozero, que avui ronda els 2400 m (ja per sobre del normal per l’època), s’anirà enfilant progressivament, assolint els 3600 m dissabte, 3100-3300 m diumenge. Això farà que es reforci la fusió a les solanes i als sectors innivats de menys altitud, però que en mantingui el regel nocturn a l’alta muntanya. Canvis (pocs) en l’estat de la neu que no eviten la necessitat d’informar-se bé de les condicions d’estabilitat del mantell nival a través dels Butlletins de Perill d’Allaus de cara a traçar els vostres itineraris.

 

Divendres, us donarem més detalls de com s’acaben concretant les condicions meteorològiques de cara a planificar la vostra sortida del cap de setmana.