PREDICCIÓ MUNTANYA

Planifica la teva sortida del cap de setmana


Avanç pel cap de setmana del 22 i 23 de juny de 2019

Text actualitzat el 19 de juny del 2019 a les 13.30 h

Pròxima actualització el 21 de juny del 2019 a les 14.00 h

/

Cap de setmana d’estiu, amb remuntada tèrmica que ens portarà a un dissabte, però sobretot a un diumenge, força càlid. Serà important una bona hidratació i la protecció del sol. No esperem ruixats i tempestes de tarda al Pirineu ni dissabte ni en endavant, però amb la calor i la insolació que tindrem, valdrà la pena estar atents al cel a mesura que passin les hores, no fos que localment es dispari el creixement de nuvolades.

/

Abans del cap de setmana esperem una refrescada i un increment de la inestabilitat. Això farà que demà dijous creixin ruixats i tempestes al Pirineu i Prepirineu de cara a la tarda, situació que s’agreujarà divendres, quan la possibilitat de mala visibilitat, pluja i, fins i tot, de llamps, trons, es generalitzi a més massissos i al llarg de tot el dia. Amb tot, continuareu tenint més números cap a les muntanyes més septentrionals i durant la segona meitat del dia: Pirineu, Prepirineu, Serralada Transversal i Prelitoral central i nord. Cota de neu als 3000-3200 m i atents, ja que les tempestes poden portar associats fenomens de temps sever (calamarsa, pedra, vent fort).

/

Lleu refrescada que durarà fins al cap de setmana, quan la temperatura remuntarà clarament durant dissabte. Diumenge, càlid a muntanya (isozero als 4400-4600 m), força calorós a cotes baixes. Caldrà tenir molt en compte aquest factor, afegit al fet que ens trobem en els dies de l’any amb la major incidència dels rajos solars, de manera que serà indispensable una bona hidratació i la una adequada protecció del sol.

/

/

Situació de calor i estabilitat pel cap de setmana, doncs, però no ens atrevim a descartar del tot algun ruixat o tempesta puntual al Pirineu.

/

Aquesta placidesa s’allargarà també de cara el dia de Sant Joan. Cap de setmana llarg de revetlla per aprofitar, sens dubte.

/

Afegir, finalment, que encara que divendres pugui nevar a les cotes més altes del Pirineu axial, parlem altre cop de neu nova molt efímera. De cara al cap de setmana, doncs, serà només a cotes superiors als 2900-3000 m on encara podeu trobar neu relativament continua o congestes de certes dimensions, sobretot als vessants obacs. Si el vostre objectiu són els tres mils pirinencs, no oblideu el material necessari per progressar per la neu amb seguretat (piolet i grampons).

/