PREDICCIÓ MUNTANYA

Planifica la teva sortida del cap de setmana

 

Avanç pel cap de setmana de l’1 i 2 d’abril de 2017

Text actualitzat el 29 de març del 2017 a les 14.00 h

Propera actualització el 31 de març del 2017 a les 12.30 h

 

Sembla que el cap de setmana vol complicar-se lleugerament pel que fa a la meteorologia, caldrà estar atents a l’evolució del pronòstic a través de l’actualització dels butlletins de l’SMC. El que podem dir ara és que les condicions anticiclòniques que dominen es veuran truncades pel pas d’un sistema frontal que ens començaria a afectar a les darreries de divendres, implicant major inestabilitat atmosfèrica. Tenint en compte que som a la primavera i que aquests dies el sol ja escalfa amb ganes les solanes, està garantit el creixement de nuvolades i la formació de tempestes.

 

C:\Users\pev\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\6C5U19V8\mitja_termini_linia_nou_OK (9).JPG

 

Així, entre divendres i dissabte, la línia frontal provinent de l’oest portarà força nuvolositat arreu del territori. S’espera, divendres a la tarda-nit, mala visibilitat i precipitació prefrontal al vessant sud pirinenc i al Prepirineu, sobretot a l’occidental.

 

Quan arribi el front, ara sembla que a la matinada de dissabte, guanyaran protagonisme els ruixats que poden anar acompanyats de tempesta. Es produirien durant el matí i es podrien allargar la resta de la jornada. Poden afectar qualsevol massís del país, però tot apunta que serà al Pirineu, Prepirineu i als massissos del litoral i prelitoral nord on serien més probables. Això s’haurà de concretar molt a curt termini, però l’activitat de llamps serà un aspecte a tenir molt en compte.

 

Dissabte, passat el front, i en entrar el vent del nord, baixarà lleugerament la temperatura. Esperem  mala visibilitat i precipitació a la mitja i alta muntanya del vessant nord pirinenc i en general al sector culminant de la serralada entre l’Aran i l’Alta Cerdanya i Alt Ripollès. La cota de neu podria baixar fins als 1400 m. Es poden acumular fins a 20-30 cm de neu nova, sobretot al Pirineu Occidental i Aran.

Caldrà estar atents al vent de nord als cims pirinencs, al sector de l’Albera, i del mestral als massissos de l’Ebre. Bufarà amb cops forts.

Més sol i poca probabilitat de tempesta durant dissabte al litoral i prelitoral sud.

 

Diumenge tot apunta que serà un millor dia per sortir.  Encara bufarà el mestral amb ganes als Ports, Cardó, Tivissa-Vandellós, i el vent de nord als cims del sotavent pirinenc i a l’Albera, però anirà afluixant. A més, a partir de migdia s’espera que tornin a aparèixer ruixats i tempestes als sectors de muntanya. Amb tot, alguns models obren la possibilitat a què s’acabi complicant més del que ara sembla. Estigueu atents a com avança el pronòstic.

 

Cap de setmana ben primaveral a la vista, doncs, des de la perspectiva meteorològica. Divendres més detalls aquí, a meteomuntanya.

 

 Predicció cims