PREDICCIÓ MUNTANYA

Planifica la teva sortida del cap de setmana


Avanç pel cap de setmana del 25 i 26 de novembre de 2017

Text actualitzat el 22 de novembre del 2017 a les 13.00 h

Propera actualització el 29 de novembre del 2017 a les 13.00 h

 

Pel cap de setmana esperem un canvi respecte a la dinàmica dels darrers dies. Caldrà tenir-ho en compte, tot i que no estem parlant d’una situació especialment complicada. Serà un bon cap de setmana per fer muntanya, i com sempre caldrà triar bé quan i on sortir, sempre sent conscients de la nostra expertesa. Diumenge serà millor dia que dissabte, tot i que més fred. Tingueu-ho present sobretot si teniu al cap anar cap al Pirineu Occidental.

 

L’anticicló centrat d’aquests darrers dies s’està retirant de mica en mica, fet que ens fa esperar un reforç del vent de sud als cims, especialment de l’Aran i en general a la cara nord pirinenca de cara a divendres, quan pot ser fort (ratxes que poden superar els 60 km/h). Aquest vent de sud portarà també un increment dels núvols, sobretot a la meitat oest del país. Divendres, doncs, estones de cel tapat, així com de boires a alguns cims, sobretot al Pirineu i Prepirineu occidental, on també s’esperen alguns períodes de precipitació. Cota de neu cap als 2100-2300 m, acumulant-se algun centímetre de neu nova.

 

C:\Users\pev\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\6C5U19V8\mitja_termini_linia_nou_OK (9).JPG

 

Dissabte, el pas d’una línia frontal provinent del nord-oest implicarà molts núvols i mala visibilitat al Pirineu Occidental, sobretot a l’Aran i nord del Pallars Sobirà. La precipitació, que pot deixar de nou pocs centímetres de neu nova, anirà acompanyada d’una baixada de la cota de neu fins als 1400 m.

Sembla que aquest període de temps més complicat al Pirineu serà sobretot durant el matí, i que tot i la persistència al llarg del dia dels núvols baixos a l’Aran, un cop passat el front els núvols es vagin trencant als cims de canvi de vessant pirinenc i del vessant sud. Aleshores el vent haurà girat a nord-oest, reforçant-se especialment a cotes altes (ratxes màximes de 40-50 km/h). Sembla que pot picar més fort a les muntanyes de l’Ebre i sobretot a l’Albera (ratxes màximes de fins a 60-70 km/h). Fora d’això, esperem força tranquil·litat a la resta.

 

Diumenge, per la seva banda, jornada força assolellada. Potser més cap al sud, sobretot cap als Ports, més núvols. Caldrà tenir molt present la davallada tèrmica iniciada dissabte i no despistar-se amb la roba d’abric: pel migdia la isozero apunta cap als 1600-2000 m al Pirineu i el Prelitoral nord, 2000-2400 m a la resta.

 

Divendres tindreu més detalls d’aquest canvi de temps pel cap de setmana aquí, a MeteoMuntanya.

 

 Predicció cims