PREDICCIÓ MUNTANYA

Planifica la teva sortida del cap de setmana


Avanç pel cap de setmana del 23 i 24 de juny de 2018

Text actualitzat el 20de juny del 2018 a les 13.00 h

Propera actualització el 22 de juny del 2018 a les 13.00 h

 

Condicions meteorològiques molt favorables de cara al primer cap de setmana de l’estiu si voleu sortir a fer muntanya a qualsevol dels massissos del país. Valdrà la pena aprofitar-ho, ja que tot apunta que dominarà l’ambient assolellat, i amb l’afegit que són els dies amb el màxim nombre d’hores de llum de l’any. Si us ronda pel cap passar la revetlla de Sant Joan en alçada, aquest any sembla que la idea pot sortir-vos força bé. L’aspecte més destacat a tenir en compte són els possibles ruixats o tronades de tarda al Pirineu i Prepirineu (puntualment fora), però que no serien res excepcional respecte el que podem trobar-nos durant molts dies d’estiu. La probabilitat és baixa, però tingueu-ho en compte a l’hora de planificar la vostra sortida, i si us afecten, ser conscients que ocuparan una franja temporal limitada a la tarda.

 

C:\Users\pev\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.Outlook\6C5U19V8\mitja_termini_linia_nou_OK_.jpg

 

Ambient càlid en general, cal no oblidar-ho, però és el que toca per l’època. Isozero cap als 4200-4400 m, de manera que no s’esperen registres negatius a cap cota. En tot cas, no us despisteu amb la hidratació i protecció envers la radiació solar, sobretot si feu activitat física intensa, i així evitareu les possibles afectacions derivades de l’excés de calor.

Res a destacar ara mateix respecte al vent, ni tan sols a sectors oberts i exposats de l’alta muntanya.

No oblideu tampoc que, a l’alta muntanya (en general per sobre dels 2500 i als sectors obacs i amb sobreacumulació), la presència de neu encara és molt important i força contínua, especialment al Pirineu Occidental. Cal anar ben equipats. Mireu-vos aquesta ressenya d’una ascensió a l’Aneto el darrer cap de setmana.

 

Divendres, aquí a MeteoMuntanya, més detalls de les condicions meteorològiques per fer muntanya el cap de setmana.